donderdag 26 januari 2012

De Overloper - Alle informatie op een rijtje

Met nog precies een dag te gaan tot dat De Overloper op TV is tezien zetten we alle informatie over De Overloper nog maar eens een keertje op een rijtje voor u.

Algemeen

 • Speelduur: 1:30 uur
 • Kijkwijzer:
  Let op met kinderen tot 12 jaar
  Geweld
  Angst
  Grof Taalgebruik
 • Telefilm:
  De Overloper is een Telefilm dit is een televisiefilm geproduceerd in opdracht van de Nederlandse Publieke Omroep.
 • Productie: Eyeworks
 • Opdrachtgever: Tros
 • Script:
  Jan Harm Dekker
  Henk Apotheker

Verhaal

Lange versie:
Wolfs zit in de gevangenis voor het stelen van vier miljoen euro overheidsgeld en maakt daar kennis met de zware crimineel Mario Keizer. Eva probeert ondertussen haar leven op te pakken en Wolfs te vergeten. Maar als hij door een vormfout eerder vrijkomt staan beiden opeens lijnrecht tegenover elkaar. 

Wolfs sluit zich aan bij de criminele bende van Mario die opereert in een wereld waar hij zich snel moet bewijzen en waar zaken makkelijk ontsporen. 

Eva is vastbesloten om haar vroegere partner terug in de gevangenis te krijgen en krijgt onverwacht hulp van een landelijk team dat zijn nieuwe vrienden in de gaten houdt op zoek naar een mol die geheime informatie van justitie naar criminelen lekt. Maar Wolfs kent haar en de politiemethodes en is haar telkens een stap voor. 

Als Eva Wolfs een collega ziet vermoorden, komt de zaak in een stroomversnelling. Wie is er nog te vertrouwen en wie neemt wie als eerste te grazen? De Overloper speelt zich af in een wereld waar niets is wat het lijkt en waar overleven uiteindelijk het belangrijkste wordt.

Korte versie:
Wolfs zit in de gevangenis voor het stelen van de vier miljoen euro overheidsgeld en Eva probeert hem te vergeten. Maar als Wolfs door een vormfout eerder vrijkomt en zich aansluit bij een stel criminelen komen ze elkaar, als tegenstanders, weer tegen in een wereld waarin niet alles is wat het lijkt. En waar vertrouwen van levensbelang blijkt…

Extra informatie over het verhaal:
 • In De Overloper is de ontknoping van de verhaallijn over de verdwenen 4 miljoen, in deze video compilatie zie je een samenvatting van deze verhaallijn.
 • Er zijn onder andere een aantal scènes opgenomen tijdens carnaval waarbij Wolfs in een achtervolging zit op de daken.

Trailer


Cast & Personages

De cast bestaat uit:
 • Victor Reinier - Floris Wolfs
 • Angela Schijf - Eva van Dongen
 • Halina Reijn - Hannie de Groot
 • Jeroen Spitzenberger - Peer Walraven
 • Thom Hoffman - Mario Keizer
De drie personages die we nog niet kennen:

Mario Keizer
Thom Hoffman speelt Mario Keizer, een crimineel die zich beweegt in het raakvlak van boven- en onderwereld. Een charmeur, maar ook keihard en onverbiddelijk. Hij schermt zijn persoonlijke betrokkenheid bij de misdaden die hij laat plegen zo goed af, dat hij praktisch onaantastbaar is voor Justitie. Hij is een rolmodel voor de jonge leden van zijn groep, maar hij kan voor zijn ondergeschikten even meedogenloos zijn als voor zijn vijanden. Voormalig politieman Floris Wolfs is zo onverstandig om juist bij deze man gokschulden te maken.

Hannie de Groot
Halina Reijn speelt Hannie de Groot, lid van een Rijksrechercheteam dat op zoek is naar een frauduleuze medewerker van Justitie. Hannie is een zeer kundige, maar zwijgzame rechercheur die regelmatig botst met Eva van Dongen, die haar als partner wordt opgedrongen.
Hannie laat Eva merken dat ze de ervaring en deskundigheid mist voor de klus waar ze bij betrokken is geraakt, en ze geeft onder vier ogen ruiterlijk toe dat ze Eva liever kwijt dan rijk is. Het conflict tussen beide vrouwen komt onverwacht tot uitbarsting.

Peer Walraven
Jeroen Spitzenberger speelt Peer Walraven, een ambitieuze Officier van Justitie die werkt in het team dat op zoek is naar de frauduleuze Justitiemedewerker. Hij is alles behalve een saaie ambtenaar, en Eva is zeer van hem gecharmeerd.
Hij maakt zich sterk om haar bij het team te betrekken, en die hulp leidt tot een persoonlijke toenadering tussen hem en Eva.

Foto's

Hier onder een aantal foto's van De Overloper:Klik op de foto's om ze te vergroten

Aftel klok

Nog tot De Overloper


Foto's: Tros / Dinand van der Wal