vrijdag 13 januari 2012

Meer informatie over de personages in De Overloper

Op deze website heeft u al informatie over De Overloper kunnen lezen en al een aantal foto's kunnen zien maar nu is er ook meer bekend over de personages.

De cast bestaat uit:
  • Victor Reinier - Floris Wolfs
  • Angela Schijf - Eva van Dongen
  • Halina Reijn - Hannie de Groot
  • Jeroen Spitzenberger - Peer Walraven
  • Thom Hoffman - Mario Keizer
Opvallend is dat Romeo en Marion niet worden genoemd, het kan dus best zo zijn dat zij geen rol spelen in De Overloper.

Mario Keizer
Thom Hoffman speelt Mario Keizer, een crimineel die zich beweegt in het raakvlak van boven- en onderwereld. Een charmeur, maar ook keihard en onverbiddelijk. Hij schermt zijn persoonlijke betrokkenheid bij de misdaden die hij laat plegen zo goed af, dat hij praktisch onaantastbaar is voor Justitie. Hij is een rolmodel voor de jonge leden van zijn groep, maar hij kan voor zijn ondergeschikten even meedogenloos zijn als voor zijn vijanden. Voormalig politieman Floris Wolfs is zo onverstandig om juist bij deze man gokschulden te maken.

Hannie de Groot
Halina Reijn speelt Hannie de Groot, lid van een Rijksrechercheteam dat op zoek is naar een frauduleuze medewerker van Justitie. Hannie is een zeer kundige, maar zwijgzame rechercheur die regelmatig botst met Eva van Dongen, die haar als partner wordt opgedrongen.
Hannie laat Eva merken dat ze de ervaring en deskundigheid mist voor de klus waar ze bij betrokken is geraakt, en ze geeft onder vier ogen ruiterlijk toe dat ze Eva liever kwijt dan rijk is. Het conflict tussen beide vrouwen komt onverwacht tot uitbarsting.

Peer Walraven
Jeroen Spitzenberger speelt Peer Walraven, een ambitieuze Officier van Justitie die werkt in het team dat op zoek is naar de frauduleuze Justitiemedewerker. Hij is alles behalve een saaie ambtenaar, en Eva is zeer van hem gecharmeerd.
Hij maakt zich sterk om haar bij het team te betrekken, en die hulp leidt tot een persoonlijke toenadering tussen hem en Eva.


Bron: Tros | Foto's: Dinand van der Wal