vrijdag 2 mei 2014

Promo: StenenBij de ingang van het voormalige NATO centrum in een grottenstelsel, wordt het lijk van een oude man gevonden. Het lijkt om een eenvoudige roofmoord te gaan, maar de zaak neemt een wending als blijkt dat de man in de jaren zeventig van de vorige eeuw veroordeeld is voor een diamantenroof in België. En dat hij net voor zijn dood voor het eerst weer contact zocht met zijn toenmalige medeverdachten. En als er dan ook een zoon van een Amerikaan die in die jaren dienst had in de NATO grot in Maastricht opduikt, lijkt er meer aan de hand te zijn. Zeker als blijkt dat de buit van de roof nooit gevonden is.

Wolfs doet ondertussen onderzoek naar de eerdere zaken waarbij de familie Hamza betrokken was. Waren die zaken wel wat ze leken te zijn? Hij spreekt de aan PTSS lijdende ex-commando die de vader van Coscun vermoord heeft. En die zaait meer twijfel bij Wolfs. Hij probeert Gabriel, de ex-commando die hem op het spoor van zijn maat zet te spreken. Maar die lijkt ineens van de aardbodem verdwenen.

Romeo en Marion staan een door een zwerver belaagd meisje bij. Hij stalkt haar, en Romeo en Marion kunnen maar moeilijk iets voor haar doen. Gelukkig heeft ze een buurjongen die haar helpt. De rechtszaak tegen Fleur loopt niet goed af, ze krijgt een zware straf.

Met gastrollen van: Martijn Nieuwerf, Tibor Lukács, Ali Ciftici, Glenn Durfort.

Bron: Tros